Lomanen Kreikassa

Etelän lomalla emme ole ollut muutamaan vuoteen ja nyt lähdimme Kreikkaan Rhodokselle missä kumpikaan emme olleet ennen käyneet.Viikon loma oli tosi odotettu kun vielä pääsimme lähtemään kotikentältä tikkakoskelta.Se on tosi suuri helpotus kun ei tarvinnut ajella Vantaalle,itseasiassa oli suurin syy tähän matkaan.Lentoaikakin on vain nelisen tuntia eli ihan huippua.Päästiin perille aamuyön tunteina,ja heti muutamaksi tunniksi nukkumaan.Seuraava aamu kun koitti,mikä tunne oli avata parvekkeen ovi sillä aurinko paistoi täydeltä terältä.
Tapamme mukaan lähdimme lähiympäristöä tutkimaan ja ihmettelemään missä mitäkin on ,lähinnä etsittiin supermarkettia alkajaiseksi.Viimein se löytyi ja toki oli täydennettävä vesipulloilla jääkaappi.Ialyssos oli meidän paikan nimi, aika pieni ja rauhallinen kylä.Rodokselle matkaa vain noin 8 kilometriä.Heti alkuun vuokrattiin myös polkupyörät mitkä saatiin seuraavana aamuna.Reput pakattuina ja kartta mukana lähdettiin ajelemaan.Oikein hyvä tuuri ei ollut pyörien kanssa,niitä jouduttiin vaihtamaan pariin otteeseen ja kypäräkään ei ollut ehjä,huvittavinta oli kun saatiin sellainen työmiesten keltainen kypärä,no en todellakaan laittanut sitä päähäni.Mieheni pyörästä tippui toinen poljin,onneksi vasta kun tulimme hotellille.Meinasin reklamoida deturia,että josko ottaisivat hieman parempilaatuisen yhteistyökumppanin,jos tuo poljin olis irronnut serpentiini mäessä niin kuinkahan olisi käynyt.Huoltotyöt on jäänyt tekemättä mutta raha kyllä kelpasi.Eräänä lomapäivänä poljimme rodokselle missä mentiin rannalle ja nautittiin koko päivä auringosta sekä thaihieronnoista .Lähdimme ajamaan takaisin päin niin huomasin etupyörän kumin olevan tyhjä,no ei auttanut muu kuin etsiä huoltamo ja onneksemme olikin siinä ihan nurkalla.Päästeltiin hotellille täysiä ettei ilmat karkaa etukumista.Soitto vuokraamoon ja uusi kulkupeli tuli aamulla.Vappuajelulle lähdimme aamulla ( filaremus)vuorelle joka oli noin 4 kilometriä nousua ja 240 metrin korkeudessa.Siinäpä oli näillä vuosilla ja kiloilla menemistä,pariin otteeseen huilattiin mutta niin vaan päästiin perille.Sieltähän oli huikeat maisemat ja näki tosi kauas.Jäätelöt ja kaffeet juotiin ennenkuin lähdimme takaisin.Alamäkeä olikin mukava päästellä ,nystyrät valkoisena piti jarrutella lähes koko ajan.Sitten loppupäivä jälleen merenrantaan auringosta nauttimaan, toki tuli uituakin .Muutamana aamuna ennen kahdeksaa lähdin aamuhölkälle,vajaa tunnin lenkin juoksin ja kuuntelin merenkohinaa mennessäni ja mietin miten onnekas olenkaan.Hotellilla syötiin monena aamuna aamiainen,mikä oli kyllä runsas ja maittava.Muutaman kerran söimme aamiaista matkojemme varrella ja täytyy sanoa,että kyllä joka paikassa lautanen tyhjeni nopsaan,kyllä kreikkalaiset osaa ruokaa tehdä.

Tuntuu että Lomalla se syöminenkin on yksi ohjelmanumero kun yleensä tulee mietittyä mihin sitä seuraavana iltana menee.Viimeisenä iltana tilattiin etanat alkupaloiksi,olipa hyviä,tosin erilaisia kun Suomessa ,ne piti nimittäin kaivaa sieltä kotiloista ja ei meinannut saada helposti.Aina matkalle lähtiessä on yllätys minkälaiseen hotelliin pääsee,kun esitteethän on yleensä suuntaa antavia ja useimmiten kuvat otettu silloin kun ne on rakennettu.Meillä oli studio eli apartamentos.Joskus matkoillamme olemme tehneet aamiaisia itse mutta nyt jätimme ne hommat kokonaan.Ensinnäkin aamulla parvekkeelle ei paistanut aurinko niin sepä riittikin syyksi,kuka nyt haluaa varjossa aamunsa aloittaa? En minä ainakaan.Tyynyn tarkistus kuuluu myös niihin ensimmäisiin tsekkauksiin. Tällä kertaa tyyny oli vähän liian kova ja korkea,siitä syystä nukuin vähän huonosti yöni.Mutta kaiken kaikkiaan lomamme oli täydellinen sillä pilviäkään ei ollut taivaalla kuin yhtenä aamuna pienen hetken.
Rentoutuneena,levänneenä ja hyvillä mielin voi kotiin palata ja odottaa omaa suomen kesää,sillä sitä ei voita mikään!Kohta jo tuomet kukkii!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *