Taimiaika

Mieheni teki muutama vuosi sitten pienen kasvihuoneen ja siitä sitten intoutuneena olen joka vuosi laittanut itämään monenlaisia yrttejä sekä vihanneksia.Tänä vuonna laitoin retiisiä,kirsikkatomaatteja,pillisipulia ja kurkkua.Valkosipulit ovat jo tulossa kun nehän ovat 2- vuotisia.Näissä kasvimaa sekä puutarha- asioissa olen ihan noviisi,mutta kokeilla on ihan kiva  ja erittäin edullista vielä.Mukava on nähdä mitä satoa sitä saadaan.Perunoita on tasan 11 kpl itämässä ikkunalla.Uudet perunat omasta maasta on ihan parasta.Perunoita ei muuten syödä juurikaan  talviaikaa ja siks noin vähän istutan.Viime kesän perunoita laitoin pakkaseen kun ensin esikeitin niitä muutaman minuutin , mukava oli  syödä loppuvuodesta ” uusia pottuja”. Kokeilkaa ihmeessä.Ne laitetaan jäisenä kattilaan ja keitetään.Kasvihuone on vielä talven jäljiltä.Siinä on pikkuisen hommaa mutta eipä sinne hetkeen voi vielä mitään istuttaa kun on vielä kovin kylmä.Multaa täytyy hommata,tosin kompostista voin vähän saada.Kokon puutarhalta haen sitten vielä lisäksi yrttejä.Avomaalle tietenkin Persiljat,salaatit ja tillin siemenet kun on sen aika.Mansikkamaa pitää tehdä tänä kesänä myös ihan uusiks.Taimet ei ole vanhoja,joten pystyn hyödyntämään ainakin osan vanhoista taimista.Omppupuun mieheni istutti viime syksynä,sitäpä ei suojattu sen kummemmin niin olipa puput käyneet jyrsimässä sen piloille.Täytynee nyt heti suojata se verkolla kun uusi puu istutetaan.Kevät on kyllä kivaa aikaa,taimet kasvaa tosi nopeeta ikkunalaudoilla auringon paistaessa.Kesäkukkien siemeniä täytyis kanssa käydä ostamassa jo kiireesti.Iso kukkapenkkikin on tarkoitus uusia tänä kesänä,kaivaa kaikki perennat pois ja katsoa mitä laitan takasin  ja ostanko jotain uutta.Kukkien nimien muistamisessa olen ihan toivoton,en millään meinaa muistaa niiden nimiä,ne ei vaan jää päähän.Ehkäpä niiden ei sitten tarvikkaan🌺Viime syksynä istutin syyshortensian,saapas nähdä onko oikeassa paikassa ja jaksaako ruveta kasvamaan.Se on todella ihan pensas upeine kukkineen.

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *