Personal trainer koulutus

Heissan kaikille !On mennyt tovi kun olen kirjoitellut mitään.Kesäaikaan tuppaa olemaan niin paljon touhuja ja menoja niin on jäänyt kirjoittelut vähemmälle.
Personal trainer koulutusputkeni alkoi kesäkuussa.Kovin on ollut tiivistä opiskelua vaikka koulua onkin vain kerran kuussa viikonvaihteen.Yleensä on aikamoinen aivomyrsky kun asiaa tulee niin paljon ja menee hetki jos toinenkin ennenkuin se menee ikään kuin perille.Paljon pitää itse lueskella ja harjoitella.Toisinaan on pakko pitää taukoa lukemisesta kun siinä menee vaan puurot ja vellit sekaisin.Ensimmäinen ohjausnäyttökin oli mutta itseni kohdalla tuli hylsy,liikkeen osasin ohjata mutta kun anatomiasta kyseltiin niin enpä osannut vastata oikein kun en tosiaankaan tiennyt mikä lihas menee ja minnekin. Anatomiaa olin silmäillyt lähinnä kirjoista mutta en päntännyt päähän.Kuntosaliohjaajan verkkokokeen sain läpi ja nyt vielä uusintanäyttö tuohon ohjaukseen on pikapuoliin.Vielä on hieman epäselvää,että mikä olis järkevin ja paras tapa opetella tuota anatomiaa kun on aika suuri alue mitä täytyy tietää.Välillä tulee epätoivoinen tunne tämän opiskelun kanssa,vaikka haasteista tykkäänkin.
Tällä iällä opiskelu ei ihan helpointa ole eikä muistikaan parhain.
No jos tämän kunnialla saan läpi niin ensivuoden tammikuussa pitäis paperit olla taskussa,sinne on kyllä vielä pitkä tie,huh.
Haaveena olisi hyvinvointivalmentajan työ se mitä se pitää sisällään niin sitäkään en vielä tiedä.Haluaisin saada ikäisiäni tai vanhempia ihmisiä liikkumaan ja voimaan paremmin kokonaisvaltaisesti.Löytämään liikunnan riemun ja sen euforisen olon mikä siitä tulee.
Kun on itse jo reilusti yli viiskymppinen ja on monelta alalta kokemusta ja tietämystäkin niin luulisin asiakkaan olevan helpompi myös lähestyä vanhempaa vetäjää, näin kuvittelisin.
Itse kun olen käynyt esim. Salilla ryhmätunneilla niin useasti olen huomannut,että minun ikäisille tai vanhemmille on liian rankkoja tai vaativia tunteja.Ja sitten jos et jaksa/ pysty tekemään jotain liikettä tai olet liian hidas niin eipä sinne tunnille enää mieli tee.Jos ohjaaja on itse saman ikäinen ja pullukka itsekin niin kynnys tulla tunnille on pienempi, näin olen pähkäillyt.Toki siellä tunneilla hiki pitää tulla, mutta niin,että kaikilla olisi hyvä fiilis myös pois lähtiessä, eikä tule se olo,että hävettää oma kömpelyys tai hitaus sekä olisi halu tulla uudestaankin tunneille.Olen miettinyt myös sitä,että voisin lähteä vaikka lenkkikaveriksikin jos ei muuten tulisi lähdettyä, monesti kuulee et ei vaan yksin huvita.Siinähän tulee myös se sosiaalinen puoli kun kävellessä tai hölkällä voit myös jutella.
En todellakaan vielä tiedä miten tulen tuota Pt ” ammattia” toteuttamaan vai vain itseni sekä perheeni ja läheisieni iloksi.
Toivon oppivani paljon tuosta alasta ja totisesti toivon,että saan nuo Pt: paperit ….aika sen näyttää,että pystyinkö ja oliko minusta siihen….haastetta kyllä piisaa ihan riittämiin.
Niinhän sitä sanotaan,että koskaan ei ole liian myöhäistä opiskella,tuohon siis uskominen.
Lämmintä alkavaa syksyä!

Sirkku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *